top of page

Witloofrolletjes met kaassaus en puree

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Witloofrolletjes, een echte vlaamse klassieker! Dit gerecht blijft echt een van mijn favoriete wintergerechten. Jammer genoeg maak ik dit top gerecht veel te weinig. Gewoon omdat het hier thuis niet gegeten wordt. Maar deze keer ging ik dus aan de slag met een portie voor 1 persoon. En natuurlijk kon een lekkere aardappelpuree niet ontbreken! Eten jullie graag witloof?


Wat heb je nodig voor 1 persoon?

-2 stronkjes witloof

-2 plakken hesp

-boter, bloem, emmentaler en melk voor bechamel

-200 gram aardappelen

-boter, eierdooier, peper, zout, nootmuskaat, melk


Hoe maak je het?

Verwijder het harde gedeelte onderaan de witloofstronkjes met de punt van je mes. Maak dus een ronde inkeping.

Kook de witloof 10 minuten in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.

Schil de aardappelen en snijdt in 4. Kook 20 minuten in gezouten water, giet af.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Laat een eetlepel boter smelten in een pot. Doe er vervolgens een eetlepel bloem bij, laat dit mengsel al roerend opdrogen. Zodra je een koekjesgeur ruikt kan je er stilaan de melk bij gieten. Roer goed met een garde zodat er geen klontjes zijn. Laat de saus kort koken. Neem de pot nu van het vuur en voeg er een handje emmentaler onder.

Rol elk stronkje witloof in een eigen plakje hesp en leg in een ovenschaal. Overgiet nu met de kaassaus en bestrooi met nog wat extra kaas.

Plaats de ovenschaal nu voor 15 minuutjes onder de hete grill zodat je een lekker korstje krijgt.

Ga nu verder met het maken van de aardappelpuree. Stamp de aardappelen fijn en voeg er wat boter, een eigeel, een scheut melk, peper en nootmuskaat aan toe. Stamp goed en proef. Kruid nog bij indien nodig.

Smakelijk!


xoxo Shana


Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page