top of page
ABOUT ME
A love like ours can't be explained beca
CONTACT ME

Samenwerkingen: shana030195@hotmail.com

Thanks for submitting!

Hello there, nice to meet you!

 

Ik ben Shana. Doorheen de dag ben ik actief als ergotherapeut in WZC De Bloemelingen te Heusden-Zolder, en na mijn werkuren ben ik fulltime foodlover. Terwijl mijn twee grote broers vroeger na het eten altijd zo snel mogelijk van tafel wilden om te gaan ravotten in de tuin, bleef ik altijd nog even zitten met een prangende vraag: “Mama, wat eten we morgen?”. Jaren aan een stuk heb ik haar soms gek gemaakt met die fameuze vraag.

 

Toen ik wat ouder werd en de touwtjes van de keuken zelf in handen kon nemen, startte ik met experimenteren. Het begon allemaal met de ietwat ongezondere gerechten die we allemaal weleens weten te appreciëren, zoals pizza en pasta. Zolang er geen boerenkost met aardappelen op tafel kwam, was mijn dag geslaagd. Ongeveer vijf jaar geleden heb ik de klassieke keuken aan de kant geschoven en experimenteerde ik volop met gezonde gerechten, hoewel ik soms ook eens zondig (don’t we all?).

 

In september 2018 zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen in ons eigen huis. Sindsdien begon ik op mijn Instagramaccount (@shanavanhoof) dagelijks foto’s en recepten te delen van wat ik die dag bereidde. Al snel groeide mijn pagina, kreeg ik heel wat vragen en werden mijn recepten ook door anderen uitgeprobeerd. Door alle positieve reacties heb ik besloten om daarom ook van start te gaan met mijn eigen blog. Erg handig, want zo is het zowel voor jullie als voor mezelf makkelijker om mijn recepten online terug te vinden.

 

Zelf ben ik flexitariër en kook ik dus bewust meerdere keren per week zonder vlees. Wat je hier terugvindt zal dan ook geen boerenkost zijn, geen aardappelen met vlees en groenten. Wat je wel vaak voorbij zal zien komen zijn vegetarische gerechten met onder andere quinoa, bulgur en couscous, en last but not least: véél groentjes! Ook andere keukens komen hier vaak aan bod. Je mag je met andere woorden ook verwachten aan gerechtjes uit bijvoorbeeld de Italiaanse of de Mexicaanse keuken.

 

Ben je dus op zoek naar een hoofdgerecht, een tussendoortje, een vernieuwend drankje, of iets anders lekkers? You are at the right place! Wekelijks zet ik nieuwe recepten online die je extra inspiratie kunnen geven om eens iets nieuws te proberen. Ook hoor ik graag wat jullie ervaringen of bevindingen zijn. Laat dus gerust een reactie achter!

 

Dikke kus en veel kookplezier,

 

Shana xoxo

bottom of page