top of page

Witlooflasagne


Vers gemaakte lasagne is ongetwijfeld één van mijn lievelings gerechten. Maar ook witloof met hesp en kaas in de oven behoort in de lijst van favorieten. Daarom dacht ik: waarom de twee dan niet combineren? Zo kwam ik op dit receptje van witlooflasagne met hesp. Een echte topper! Gaan jullie altijd voor de klassieker of experimenteren jullie ook graag in de keuken?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-500 gram witloof

-6 lasagnevellen

-200 gram hesp

-100 gram emmentaler

-3 eetlepels boter

-3 eetlepels bloem

-300 ml melk

-nootmuskaat, peper en zout


Kuis het witloof, verwijder de buitenste bladeren en het bittere gedeeltje.Kook de witloof in water gaar. Giet af en laat uitlekken.

Smelt de boter in een steelpannetje en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer goed. Schenker voorzichtig de melk bij, blijf roeren. Laat al roerend dikker worden. Meng de helft van de kaas onder de saus en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met wat kaassaus. Leg nu een laag lasagnevellen. Bedek met 1/3de witloof en ham. Overgiet met wat saus. Herhaal dit nog 2 maal tot alle ingrediënten op zijn. Overstrooi vervolgens met de rest van de gemalen kaas en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Smakelijk!


xoxo Shana

14 Comments


thanks this is good blog.

Chicago Wedding Band

Like

Thanks for sharing this useful info..

diabetes depression treatment

Like

Nice post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely useful info specially the last part   I care for such information a lot. I was seeking this certain info for a long time. Thank you and good luck. I also wanna talk about the best sungrow batteries.

Like

Great! It sounds good. Thanks for sharing.. I also wanna talk about the best metabolic weight loss center.

Like

Interesting and amazing how your post is! It Is Useful and helpful for me That I like it very much, and I am looking forward to Hearing from your next.. Columbian fashion

Like

SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page