top of page

Vijgencrumble

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof



Een tijdje geleden kocht ik een heel mandje vijgen op de markt. Nu wist ik hier natuurlijk wel wat leuke receptjes voor. Zo dacht ik aan een vijgencrumble. De crunch maakte ik met havermout en zonnebloempitten. En ik moet eerlijk toegeven, ik vond dit recept echt geslaagd! Zelf nam ik er een beetje yoghurt bij en dat maakte dit ontbijt compleet. Zijn jullie ook zo zot van crumbles?


Wat heb je nodig?

-2 a 3 vijgen

-2 eetlepels zonnebloempitten

-3 eetlepels havermout

-2 eetlepels ahornsiroop of honing

-2 eetlepels gesmolten kokosolie


Hoe maak je het?

Verwijder het bovenste steeltje van de vijg want dit is nogal hard. Was de vijgen en snijdt in kleine blokjes.Doe in een ovenschaal.

Maak nu de crumble. Doe dit door de zonnebloempitten, havermout, ahornsiroop en de gesmolten kokosolie te mengen. Verdeel gelijkmatig over de vijgen.

Zet de schaal voor 30 a 40 min in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Haal uit de oven en tast toe! Serveer eventueel met nog wat yoghurt. Ik doe dit persoonlijk altijd omdat ik de combinatie van warm en koud heel fijn vind.


TIP: ook lekker als dessert, serveer dan met wat slagroom en ijs, hmmmmm


xoxo Shana



Comentários


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page