top of page

Vegetarische black rice sushi met avocado, komkommer en mango


Sushi met zwarte rijst, het is iets wat ik al een hele tijd wou proberen. Ik had namelijk al een lange tijd een pak zwarte rijst in mijn kast staan. En ja hoor de sushi lukte evengoed dan met gewone sushirijst. Wisten jullie trouwens dat zwarte rijst veel antioxidanten, vezels en vitamine E bevat? Alleen maar voordelen dus om de switch te maken! Ik vulde de rolletjes met komkommer, avocado en mango. Gaan jullie het ook proberen?


Wat heb je nodig voor 2 personen?

-250 gram zwarte rijst

-400 ml water

-5 norivellen

-3 eetlepels rijstazijn

-2 eetlepels honing

-zout

-1 komkommer

-1 mango

-1 avocado

-sojasaus, wasabi en opgelegde gember voor het serveren


Hoe maak je het?

Doe het water samen met de rijst in een kookpot en breng aan de kook. Doe een deksel op de pot en zet op een laag vuur. Laat ongeveer 30 minuten koken of tot al het water geabsorbeerd is.

Wanneer de rijst klaar is meng je er de azijn en de honing onder. Doe de rijst in een koude kom en roer voor 2 minuten. Laat verder afkoelen.

Snijd ondertussen de komkommer in repen. Schil de mango en snijdt in repen. Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en snijd in plakjes. Doe dit net voor je gaat beginnen rollen, zo voorkom je dat de avocado snel bruin wordt.

Wanneer de rijst koud is neem je je sushimatje. Leg er een norivel op met de ruwe kant naar boven. Bedek voor 2/3de met een dun laagje rijst. Leg er vervolgens een strook avocado, komkommer en mango op. Rol nu met behulp van het bamboematje de sushirol dicht. Bekijk eventueel een filmpje op youtube.

Tip: om het laatste stukje nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, dit werkt als lijm.

Snijdt nu de rollen in 8, gebruik hiervoor een scherp mes dat je nat hebt gemaakt, zo blijft de sushi niet kleven. Herhaal voor de andere 4 vellen. Serveer met sojasaus, gember en wasabi. Smakelijk!

xoxo Shana

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page