top of page

Vegetarische pompoenlasagne met champignons

Zoek je nog een leuk, niet traditioneel hoofdgerecht voor tijdens de feestdagen? Ga dan eens voor deze pompoenlasagne met champignons. Echt een aanrader! Ga jij het proberen?


Wat heb je nodig?

-1 butternut

-1 flesje kookroom

-100 gram geraspte pecorino

-1 ajuin

-2 teentjes look

-250 gram ricotta

-500 gram champignons

-15 droge vellen lasagne

-200 gram geraspte mozzarella

-Peper, zout, tijm


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de butternut in 2. Kruid af met peper, zout en smeer in met een klein beetje olijfolie. Rooster de butternut een half uurtje in de oven. Haal erna uit de oven en verwijder de schil.

Mix de butternut samen met kookroom, pecorino en peper tot een gladde saus.

Snipper de ui en look fijn en stoof glazig. Meng deze samen met de ricotta, peper en zout.

Snijd de champignons in plakjes en bak tot ze gaar zijn.

Begin met een laagje pompoensaus, dan lasagnebladeren. Herhaal dit nogmaals. Verdeel er dan de helft van het ricotta mengsel en de champignons op. Voeg nog eens lasagnebladen toe. Voeg dan één laag pompoensaus en bladeren toe. Daarna maken we nog een laagje met ricotta en champignons. Na het leggen van de laatste lasagnebladeren gieten we de overschot van de pompoensaus in de ovenschaal en werken we af met de gemalen mozzarella. Zet 45 minuten in een oven van 180 graden. Zelf dek ik de schaal de eerste dertig minuten af met aluminiumfolie. Eet smakelijk!


Xoxo Shana

Opmerkingen


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page