top of page

Pasta met saffraansaus, courgette en rivierkreeftenvlees

Deze pasta in saffraansaus moet je proberen! Het is een super lekker, feestelijk pastagerechtje. Wil je eens iets anders tegen de feestdagen? Probeer deze pasta dan zeker eens! Ik ging hiervoor aan de slag met de Inex room 40%, een 100% Belgisch merk waar ik al jaren fan van ben! De room is super smaakvol en gemakkelijk bruikbaar voor alle bereidingen.

ree

Wat heb je nodig voor 2 personen?

-250 g pasta

-200 g rivierkreeftvlees

-1 courgette

-1 sjalot

-1 teentje knoflook

-100 ml droge witte wijn

-1 el cognac

-200 ml Inex room 40 %

-1/2 tl saffraandraadjes

-Peper en zout

-Verse peterselie


Hoe maak je het?

Doe de saffraandraadjes in een klein kopje met 2 eetlepels warm water. Laat dit minstens 10 minuten trekken, dit haalt de kleur en smaak mooi naar voren.

Kook de pasta in ruim gezouten water al dente. Giet af maar bewaar een half kopje kookvocht.

Verhit wat olijfolie en een klontje boter in een ruime pan. Bak de blokjes courgette op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.

Voeg dan de sjalot toe aan de pan en stoof glazig, voeg daarna de knoflook toe. Blus af met de cognac en laat 30 seconden inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat nog 2 minuten inkoken. Schenk nu de room en het saffraanvocht erbij. Laat zachtjes indikken tot een romige saus. Voeg de gebakken courgette en het rivierkreeftvlees toe aan de saus. Verwarm zachtjes (niet laten koken, anders wordt het vlees taai). Breng op smaak met peper en zout.

Meng de gekookte pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het te dik is. Serveer direct, werk af met verse peterselie.


Xoxo Shana

Opmerkingen


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page