top of page

Champignonsoep met room en truffelolie

Nog op zoek naar een heerlijk voorgerecht of tussengerecht voor tijdens de feestdagen? Ga dan eens voor deze heerlijke, romige champignonsoep. Een vleugje truffelolie en heerlijke croutons en je hebt direct een feestelijk soepje! Ga jij het proberen?

ree

Wat heb je nodig?

-500 gram champignons (mag een mengeling zijn)

-1 ajuin

-2 teentje look

-750 ml groentenbouillon

-250 ml kookroom

-halve theelepel tijm

-laurierblaadje

-1 eetlepel truffelolie

-peper


Hoe maak je het?

Pel de ajuin en look en snipper fijn. Stoof glazig in een pot met een beetje boter. Kuis ondertussen de champignons en snijd in vier. Voeg toe aan de pot en bak 10 minuten mee. Voeg peper, tijm en laurier toe en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook. Laat 15 minuten zacht koken. Haal de het laurierblad uit de soep en mix daarna de soep fijn. Giet er ook nog de truffelolie bij en kruid indien nodig verder af met peper en zout.


Tip: Serveer met croutons: Heb je nog wat oud brood? Snijd dit in blokjes en meng met wat truffelolie en tijm. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.


Xoxo Shana

Opmerkingen


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page