top of page

Tagliatelle met scampi in kreeftensaus

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Als hoofdgerecht bij mijn kerstmenu koos ik voor een feestelijke pasta. Maar toch heb je maar een kwartiertje werk aan dit gerecht. Ideaal want zo kan je veel tijd met je gezin spenderen!


Wat heb je nodig voor 4 personen?

-500 gram tagliatelle

-1 ajuin

-3 teentjes look

-3 vleestomaten

-250 ml kreeftenfond (lacroix)

-250 ml kookroom

-eetlepel tomaten ketchup

-eetlepel arrowroot

-30tal scampi's

-peper, zout, lookpoeder, paprikapoeder

-afwerking: verse peterselie


Hoe maak je het?

Zorg dat je scampi's gepeld en ontdarmd zijn. Snipper de ui en snijd de look heel fijn. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Wanneer deze glazig is voeg je de look toe. Ontpit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Voeg 2/3de van de tomaten toe aan de pan samen met de kreeftenfond, room en ketchup. Warm rustig op. Neem een scheutje water en roer hier de arrowroot door. Kap dit mengsel in de pan zodat de saus dikker word. Kruid af met peper, zout, lookpoeder en paprikapoeder. Zet op een laag vuur en houd warm. Kook ondertussen ook de tagliatelle gaar in gezouten water en giet af. Bak de scampi's heel kort aan beide kanten en kruid bij met peper en zout. Serveer met de overgebleven blokjes tomaat en wat verse peterselie.


xoxo Shana


Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page