top of page

Sushidonuts


Sushidonuts, een ideetje waar ik al bijna een jaar mee in mijn hoofd zat. Ik ben namelijk super zot van sushi maar sushi rollen is vaak een hele klus. Een pokebowl is een makkelijk alternatief maar ook deze donuts zijn veel makkelijker te maken met exact dezelfde ingrediënten. Binnenin zit een lekkere guacamole, YUM! En ohja, dit is de eerste foto die ik gemaakt heb met mijn nieuwe camera! Zien jullie veel verschil tov al de vorige die ik met mijn gsm maakte?


Wat heb je nodig voor 8 sushidonuts?

-2 vellen nori

-250 gram sushirijst

-350 ml water

-5 eetlepels rijstazijn

-1 theelepel zout

-1 theelepel suiker

-2 avocado's

-200 gram gerookte zalm

-theelepel mayonaise

-peper, zout, lookpoeder

-beetje citroensap

-sesamzaadjes


Hoe maak je het?

Breng de sushirijst samen met het water aan de kook. Laat 10 minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is zet je het vuur uit maar laat je de pot nog 15 minuten staan met het deksel op de pot.

Verwarm nu de sushiazijn met de zout en suiker. Roer tot het op gelost is. Roer onder de rijst en laat afkoelen.

Neem een silicone donutvorm. Duw de vormpjes voor de helft vol met sushirijst, duw goed aan. Maak vervolgens een simpele guacamole door 1 avocado te pletten met wat peper, zout, lookpoeder, citroensap en mayonaise. Verdeel een beetje guacamole over alle donuts. Ik deed de guacamole in een plastic zakje en knipte er een klein puntje vanaf. Zo kon ik een mooi cirkeltje saus spuiten. Vul vervolgens de rest van de vorm op met de rijst en duw goed aan. Leg een Grote plank op de silicone vorm en draai om. De donuts kwamen er bij mij vanzelfs uit. Beleg met at fijngesneden plakjes avocado en gerookte zalm en bestrooi met sesamzaad. Knip elk norivel in 4 vierkanten en leg elke donut op 1 vel. Smakelijk!


TIP: Heb je nog sushirijst over? Maak een Pokébowl of probeer eens een sushiroll te maken.


xoxo Shana

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page