top of page

Sushi Handroll


Hmm sushi, echt mijn lievelingseten! De laatste tijd maak ik het ook steeds vaker zelf. Het kost veel minder en je kan zelf de combinatie maken die je het liefste eet. Deze keer maakte ik een handroll. Een handroll is ook nog eens veel makkelijker om te maken dan een echte sushiroll. Zijn jullie ook verzot op sushi?


Wat heb je nodig voor 2 handrollen en 4 rollen sushi(ideaal voor 2 personen)?

-250 gram sushirijst

-330 ml water

-5 eetlepels sushiazijn

-1 theelepel zout

-1 theelepel suiker

-5 norivellen

-200 gram gerookte zalm

-1 avocado

-1/3de komkommer

-sojasaus, wasabi


Hoe maak je het?

Spoel de sushirijst in een vergiet tot het water helder is. Doe in een pot met het water en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 10 minuten koken onder het deksel. Zet na 10 minuten het vuur uit. Laat daarna nog minstens 15 min de pot dicht.

Warm de sushiazijn op, meng er het zout en de suiker onder en zorg dat alles mooi 1 geheel wordt. Roer onder de sushirijst.

Voor 2 sushirollen knip je 1 norivel doormidden zodat je 2 smalle lange rechthoeken krijgt. Pel de avocado, verwijder de pit en snijdt in plakjes. Was de komkommer en snijdt in reepjes.

Leg 1 half vel met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van 1cm dik. Verdeel er vervolgens wat gerookte zalm, avocado en komkommer op. Vouw de nori over de vulling en rol verder op als een puntzakje. Maak er zo nog 1tje. Op youtube kan je trouwens meerdere filmpjes vinden indien de beschrijving niet zo duidelijk is.

Met de overige rijst kan je nog 4 sushirollen maken. Leg de norivellen met de ruwe kant naar boven. Bedek voor 2/3de met de rijst. Beleg met zalm, komkommer en avocado. Rol op en snijdt in 8. Serveer met sojasaus en wasabi. Eet smakelijk!


xoxo Shana

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page