top of page

Snelle Videe


Videe, een werkje dat (meestal) heel veel tijd kost. Maar deze keer wou ik toch eens een snelle variant uitproberen. En ik kreeg thuis zelfs het compliment dat dit de beste videe was dat mijn vriend ooit gegeten had. Complimentjes over het eten doen altijd deugd he? Staan jullie lang in de keuken of kiezen jullie ook voor snelle recepten?


Wat heb je nodig voor 4 porties?

-2 kipfilets

2 blokjes kippenbouillon

-250 gram champignons

-300 gram balletjes (ik kocht er uit de diepvries want het moest snel gaan)

-100 gram boter

-4 eetlepels bloem

-500 ml bouillon(water waar je de kip en de balletjes in gepocheerd hebt)

-1 koffielepel currypoeder

-peterselie, peper


Hoe maak je het?

Breng in een pot water aan de kook met de bouillonblokjes. Pocheer de kipfilets 10 minuten in het warme water. Haal de Kip uit het water en pocheer nu de balletjes 5 minuten. Schep de balletjes uit het water en houdt 500 ml van de bouillon aan de kant. Snijdt da champignons in plakjes en stoof kort met wat boter.

Smelt de boter in een pot en maak een roux door de bloem toe te voegen. Voeg er vervolgens de kippenbouillon aan toe, roer tot een gladde maar dikke saus. Kruid bij met currypoeder en peper. Haal de kip met 2 vorken uit elkaar zodat je niet al te grote stukken overhoudt. Roer de kip, balletjes en champignons onder de saus en werk af met wat fijngesneden peterselie. Enjoy!


xoxo Shana

234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page