top of page

Romige tagliatelle met zalm

Een zalig bordje pasta met zalm: het ideale gerecht na een lange werkdag? Of misschien wel een leuk hoofdgerecht tegen de feestdagen? Het kan allemaal! Deze keer ging ik aan de slag met de haver cuisine van @inex, een 100% plantaardig alternatief voor room. Daarbovenop is het ook nog een gluten- en lactosevrij Alvast een ideetje voor kerst?

Wat heb je nodig voor 2 personen? -250 gram tagliatelle -2 zalmfilets zonder huid -3 tenen knoflook -100 g babyspinazie -400 ml Haver Cuisine van Inex -1/2de theelepel gedroogde chilivlokken -1 theelepel oregano -50 gram halfgedroogde tomaten -1 eetlepel tomatenketchup -olijfolie -zout en peper Hoe maak je het? Kook de tagliatelle gaar in gezouten water en giet af. Hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi royaal met zout en peper. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak de zalmfilets hierin 5 minuten op medium hoog vuur. Draai om en bak de andere kant nog eens 3 minuten met het deksel op de pan. Haal de zalmfilets uit de pan en leg apart op een bord. Bak in dezelfde pan de knoflook samen met de tomaten, de oregano en chilivlokken. Voeg daarna de spinazie toe en laat slinken. Voeg vervolgens de haver Cuisine toe en kruid af met peper en zout. Leg de zalmfilets in de saus en laat met het deksel op de pan nog een minuut doorwarmen. Serveer met de pasta. Eet smakelijk! Xoxo Shana

254 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page