top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Rijst met kip en currysaus


Hmmmmm🤤 Currysaus uit een pakje is iets wat hier nooit op tafel komt. Gewoon omdat je het zoveel lekkerder zelf kan klaarmaken. En persoonlijk vind ik ook dat je er niet veel tijd mee bespaart want je moet toch nog tien minuten wachten tot de rijst gekookt is. Eten jullie vaak saus uit een pakje? En zo ja, wat is jullie favoriet? Wat heb je nodig? -250 gram rijst -300 gram kipfilet -1 courgette -1 ajuin -melk -boter -bloem -bouillonblokje, zout en currypoeder, shoarmakruiden Hoe maak je het? 🐔 Snijdt de kipfilet in kleine blokjes en doe in een kom. Doe er een eetlepel olie, currypoeder en shoarmapoeder over en laat marineren in de ijskast. Prik de kipblokjes op satestokjes. Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af. Snijdt de courgette en ajuin in blokjes. Bak de courgette aan en zet aan de kant. Bak de kip in een beetje boter gaar. Ondertussen smelt je wat boter in een steelpannetje, voeg de ajuin en het bouillonblokje toe en stoof aan. Voeg vervolgens nog wat extra boter toe, laat smelten. Doe er wat bloem over en maak een roux. Voeg beetje bij beetje melk toe tot je de gewenste dikte van saus hebt. Kruid met peper en currypoeder. Wanneer alles klaar is kan je aan tafel. Enjoy 😘

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page