top of page

Pulled pork vlees


Dit gerechtje is er eentje waar je veel geduld voor moet hebben. Het vlees gaat namelijk van 's ochtends vroeg voor een 8tal uur in de oven. Ideaal dus als je een ganse dag thuis bent.


Wat heb je nodig?

-2,5 kg spiering

-pulled pork kruiden (Van Zon)

-100 ml appelsap

-100 ml appelcider

-Pulled meat sauce (ik gebruikte de Whiskey & maple sauce van Van Zon)


Hoe maak je het?

Begin de avond voordien. Smeer het vlees rijkelijk in met de pulled pork kruiden. Het vlees mag langs alle kanten goed oranje zien. Pak het vervolgens in met verhoudfolie en leg in de ijskast tot de volgende dag. De volgende dag verwarm je de oven voor op 120 graden. Doe het vlees in een braadslee/creuset en maak er met een mes kruiselings inkepingen in. Overgiet met de appelsap en appelcider. Dek goed af met aluminiumfolie en zet al 3 uur in de oven. Verwijder na 3 uur de aluminiumfolie en bevochtig het vlees door met een lepel het vocht over het vlees te scheppen. Zet nog 3 tot 5 uur in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 90 graden heeft. Bevochtig elk uur het vlees door het met vocht te overscheppen. Haal het vlees uit de oven. Doe het vocht in een kom. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe ongeveer de helft tot 3/4de van het vocht terug bij het vlees en voeg de whiskey & maple sauce toe naar smaak. Meng goed onder elkaar. Serveer met wraps/taco's, coleslaw, guacamole, zure room en tomatensalsa.


xoxo Shana


228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page