top of page

Preipuree met zelgemaakte vissticks


Deze keer stond er een echte klassieker op tafel, preipuree. En zelf heb ik daar graag een stukje vis bij. Ik maakte zelf vissticks van kabeljauwhaasje. Echt lekker dit ๐Ÿ˜ Wat heb je nodig? ๐ŸŽ -halve kilogram aardappelen -3 stengels prei -peper, zout, nootmuskaat, melk -300 gram kabeljauwhaasje -bloem, ei, panko -mosterd

Hoe maak je het? ๐Ÿฅ” Schil de aardappelen en snijdt in stukken, doe in een pot met water. Kuis de prei en snijdt in ringen, voeg bij de aardappelen. Doe wat zout bij de aardappelen en breng aan de kook. Laat zo'n 20 minuten koken. Snijdt de kabeljauw in stukken. Doe de bloem in een kommetje, in een andere kommetje klop je het ei los en in een derde kommetje doe je de panko. Rol de stukken vis nu รฉรฉn voor รฉรฉn door de bloem, gevolgd door het ei en als laatste door de panko. Zet een pan op het vuur en bak met boter krokant en gaar. Giet nu de puree af en stamp tot een smeuรฏge massa. Kruid bij met peper, zout, nootmuskaat. Zelf voeg ik altijd nog wat melk toe om de puree wat platter te maken. Serveer met wat mosterd, smakelijk ๐Ÿ˜˜

Comentarios


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page