top of page

Pokébowl met kip tempura en wasabidressing


Een pokébowl smaakt me elke keer weer. Deze keer ging ik voor een versie met kip tempura. Meestal maak ik mijn bowl zo dat ik enkel koude ingrediënten heb. Maar deze keer was de kip dus nog lekker warm. Hmm de combinatie van koud en warm, ik ben er gek op! Hebben jullie al eens een pokébowl gemaakt?


Wat heb je nodig voor 2 bowls?

-150 gram sushirijst

-3 eetlepels rijstazijn

-1 eetlepel suiker

-halve eetlepel zout

-komkommer

-lente-ui

-kerstomaatjes

-avocado

-rode paprika

-afwerking:bickyuitjes, sesamzaad

SAUS

-2 theelepels sojasaus

-3 cm wasabi

-2 eetlepels mayonaise

KIP TEMPURA

-200 gram kipfilet

-100 gram tempura batter mix

-150 ml koud water


Hoe maak je het?

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de rijstazijn op en roer er het suiker en zout door. Meng dit onder de rijst, laat afkoelen.

Maak nu de bowls. Verdeel de rijst in 2 kommen. Werk af met fijngesneden komkommer, paprika, lente-ui en kerstomaatjes. Snijdt de avocado in plakjes en leg bij in de bowl. Meng alle ingrediënten voor het sausje onder elkaar en zet aan de kant. Meng de bloem voor de tempura met het water tot een egaal beslag. Warm ondertussen de frietketel op. Snijdt de kipfilet in lange repen. Dompel ze onder in het beslag. Laat ze een voor 1 in het frietvet vallen en bak tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier. Leg bij in de bowl. Bestrooi met sesamzaad en bickyuitjes. Serveer met de zelfgemaakte wasabidressing. Enjoy!


xoxo Shana

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page