top of page

Pokebowl met scampi en mango


Het was weer eens tijd voor een lekkere pokebowl. Deze keer ging ik voor de combinatie van mango met warme scampi's. Meestal maak ik mijn bowl zo dat ik enkel koude ingrediënten heb. Maar deze keer waren de scampi's dus nog lekker warm. Hmm de combinatie van koud en warm, ik ben er gek op! Hebben jullie al eens een pokebowl gemaakt?


Wat heb je nodig voor 2 bowls?

-150 gramsushirijst

-3 eetlepels rijstazijn

-1 eetlepel suiker

-halve eetlepel zout

-komkommer

-lente-ui

-kerstomaatjes

-avocado

-halve mango

-1 bakje bbq garnalen citroen/knoflook van lidl

-bickyuitjes, sesamzaad, srirachamayonaise


Hoe maak je het?

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de rijstazijn op en roer er het suiker en zout door. Meng dit onder de rijst, laat afkoelen.

Maak nu de bowls. Verdeel de rijst in 2 kommen. Werk af met fijngesneden komkommer,mango, lente-ui en kerstomaatjes. Snijdt de avocado in plakjes en leg bij in de bowl. Bak de scampi's kort aan en leg bij in de bowls. Bestrooi met sesamzaad en bickyuitjes. Serveer met wat srirachamayonaise voor extra pit, yum!


xoxo Shana

1.100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page