top of page

Plattekaastaart met granolabodem

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Vorig weekend maakte ik deze lekkere kaastaart met sinaasappelsmaak en granolabodem. Ideaal wanneer je bezoek krijgt maar ook een perfect alternatief voor het ontbijt! Met de mooie roosjes van @incredibleroses is deze taart compleet! Hebben jullie al eens eetbare bloemen gebruikt?


Wat heb je nodig?

BODEM

-125 gram granola

-1 eetlepel gesmolten kokosolie

-1 eetlepel honing

VULLING

-200 gram roomkaas

-300 gram griekse yoghurt

-1 buisje sinaasappelextract

-1 eetlepel ahornsiroop

-3 blaadjes gelatine

AFWERKING

-voedselkleurstof

-granola

-eetbare bloemen van incredibleroses


Hoe maak je het?

Roer de gesmolten kokosolie en honing onder de granola. Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier. Verdeel vervolgens de granola over de bodem en duw goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de ijskast.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en los ze vervolgens op in een klein beetje water op laag vuur. Zet vervolgens het vuur uit.

Mix de roomkaas, griekse yoghurt, sinaasappelextract en de ahornsiroop door elkaar. Neem een beetje van dit mengsel en voeg dit toe aan de gelatine. Doe nu de gelatine terug in de kom met yoghurt en mix kort. Haal de cakevorm uit de ijskast en schenk er het yoghurtmengsel in.

Voor de afwerking nam ik gele en rode kleurstofgel van dr. Oetker. Verdeel druppels over de gehele taart en maak met een satéprikker krullen. Zet in de ijskast en laat minimaal twee uur opstijven. Wanneer je ze gaat serveren werk je de taart nog af met de eetbare rozen en eet smakelijk!


xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page