Geregeld staat er hier een rijstgerecht op de menu. Deze keer ging ik voor pikante kip met paprika en champignons. Het is eens iets anders dan de typische curry. Wat eten jullie het liefst bij rijst? Wat heb je nodig? 🍚 -150 gram rijst -200 gram kipfilet -1 zoete puntpaprika -250 gram champignons -1 teentje look -3 eetlepels tomaten ketchup -2 eetlepels azijn -2 eetlepels sojasaus -125 ml kookroom -half rood pepertje -chilipoeder, tabasco Hoe maak je het? 🐔 Kook de rijst in gezouten water en giet af. Snijdt de kipfilet in kleine blokjes en bak aan. Snijdt ondertussen ook de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes en voeg bij de kip in de pan. Pers het teentje look en snijdt het pepertje fijn, voeg toe. Als de groenten en kip klaar zijn voeg je de ketchup, azijn, sojasaus en room toe en kruid eventueel bij met chilipoeder of tabasco. Het mag best pikant zijn. Serveer met de rijst, enjoy 😘
top of page
bottom of page
Comments