De twee groenten die ik het best verkocht krijg thuis zijn sowieso courgette en paprika. Wanneer ik dus in een receptje groenten wil toevoegen zitten deze er altijd wel bij. Deze keer zaten ze in deze ovenschotel met macaroni en tomatensaus. Een super recept dat hier altijd wel scoort.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
-500 gram macaroni
-500 gram gehakt
-1 courgette
-1 rode paprika
-1 ajuin
-2 teentjes look
-1 rood pepertje
-3 handjes spinazie
-1 pot napolisaus (lidl)
-1 pakje spelt room van lima
-zakje gemalen mozzarella
-peper, zout, spaghettikruiden, sriracha
Hoe maak je het?
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en doe in een ovenschaal. Maak ondertussen de saus. Snipper de ui, look en het pepertje fijn en stoof aan in wat olijfolie. Wanneer de ui glazig is voeg je de courgette en paprika(in kleine blokjes) toe. Laat 10 minuten stoven. Bak in een andere pan het gehakt rul en voeg vervolgens bij de groenten. Doe de saus en de room bij in de pan alsook de spinazie en laat eventjes koken. Kruid bij indien nodig. Ik gebruikte een gans rood pepertje met zaadjes en vond het nog niet pikant genoeg dus ik voegde nog sriracha, spaghettikruiden en peper en zout toe. Giet de saus bovenop de macaroni en werk af met gemalen mozzarella. Zet onder de grill tot je een mooi bruin korstje hebt. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments