top of page

Pasta met pompoen/kaassaus en spek


Na Halloween bleef ik achter met een butternutpompoen.

Nu lag die eigenlijk al twee weken in de ijskast omdat ik niet wist wat ik moest maken. Ik ging dus voor een simpele pasta met pompoensaus en spekjes, een echte topper! Dit gerecht komt hier zeker nog vaker op tafel. Hebben jullie de pompoen al vaarwel gezegd of zijn jullie nog volop aan het experimenteren?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-200 gram pasta

-halve butternut

-1 sjalot

-2 teentje look

-125 spekblokjes

-50 gram kaas, ik nam parmezaanse kaas(geraspt)

-kookvocht

-bouillonblokje


Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit wat olie in een kleine pot en fruit de sjalot en look glazig. Voeg vervolgend e pompoenblokjes toe en bak een aantal minuten. Overgiet nu met kokend water en laat 15 minuten koken. Voeg ook een bouillonblokje toe.

Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water en giet af, houd wat kookvocht aan de kant. Giet de pompoen af en doe alles in een blender of mix met de staafmixer tot een puree. Verwarm een scheut olie op het vuur en bak de spekblokjes in vijf minuten krokant.

Meng de kaas onder de pompoenpuree en voeg wat kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Meng vervolgens de pasta, de saus en de spekblokjes onder elkaar en breng op smaak met peper en zout indien nodig.

Smakelijk!


xoxo Shana



188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page