Deze pasta met romige paprikasaus en sappige scampi’s is een snelle maar lekkere maaltijd. De zoete puntpaprika’s vormen samen met de room een heerlijk sausje. Een top gerechtje voor een doordeweekse avond of een speciaal diner! Ga jij het proberen?

Wat heb je nodig voor 2 personen?
-1 ajuin
-3 teentjes knoflook
-4 rode puntparika's
-1 eetlepel tomatenpuree
-250 ml kookroom
-bouillonblokje, peper, zout, gerookt paprikapoeder
-14 scampi's
-250 gram tagliatelle
Hoe maak je het?
Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de puntparika's in kleine blokjes.
Stoof de ajuin glazig in een beetje olie. Voeg daarna de paprika en look toe en stoof nog 10 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, bouillonblokje en room toe en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen. Kruid nog goed af met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Mix de saus glad.
Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water en giet af.
Pel en ontdarm de scampi's en dep goed droog. Bak een minuutje aan beide kanten en kruid goed met peper en zout.
Meng de pasta met de saus en serveer met de scampi's.
Enjoy!
Xoxo Shana
Comments