top of page

Pasta met kip, kerstomaatjes en burrata

Dat ik dol ben op pasta weten jullie al lang. Maar de laatste tijd ben ik ook echt zot van burrata. De romige en zachte structuur vind ik super lekker op pasta. Bij deze pasta met kip en kerstomaatjes is de burrata zeker en vast de finishing touch!

Wat heb je nodig voor 2 personen? -300 gram kerstomaatjes -8 teentjes look -olijfolie -handvol pijnboompitten -peper, zout, gerookt paprikapoeder -250 gram kipfilet -250 gram spaghetti -boter -halve citroen -verse basilicum

-1 bol burrata Hoe maak je het? Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal. Pers er 4 teentje look bij. Kruid met peper en zout. Voeg er 2 eetlepels olijfolie bij. Meng goed en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Rooster de pijnboompitten. Blijf er goed bij en haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn. Kook de pasta graag in gezouten water en giet af. Maar houd een beetje pastaster aan de kant. Snijd de kipfilet en blokjes. Doe een beetje olie in de pan. Bak de kip tot ze gaar is. Vergeet niet te kruiden met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Haal de kip uit de pan. Voeg dan een klont boter toe. Als de boter gesmolten is pers je 4 teentjes look in de pan. Voeg ook het sap van een halve citroen toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan een beetje pastawater toe en de tomaten uit de oven. Meng alles nog eens goed en voeg de kip toe. Meng dan de pasta onder de saus en werk af met fijngesneden basilicum, burrata en pijnboompitten. Xoxo Shana

214 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page