
Een pastatje met allemaal restjes uit de koelkast kan al snel uitdraaien in een top gerechtje. Dat is exact wat bij dit bordje gebeurde. De saus maakte ik met een restje kruidenkaas en met alle groentjes die ik nog in huis had.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
-300 gram spaghetti
-200 gram gerookte zalm
-1 rode ui
-125 gram champignons
-20tal kerstomaatjes
-70 gram kruidenkaas
-250 ml culinaire room
-2 eetlepels tomaten ketchup
-peper, zout
-afwerking: wat peterselie
Hoe maak je het?
Kook de spaghetti gaar in gezouten water en giet af. Snipper ondertussen de rode ui fijn en stoof aan in wat olie. Snijd de champignons in 4 en de kerstomaatjes in 2. Wanneer de ui glazig is voeg je de andere groentjes toe. Laat vijf minuten stoven en voeg dan de kruidenkaas, ketchup en room toe. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Maak eventueel wat spicy met sriracha. Roer de saus onder de pasta. Snijdt de gerookte zalm in reepjes en verdeel als laatste onder de pasta. Werk af met peterselie.
xoxo Shana
Comments