top of page

Pasta met ansjovis en mascarponesaus


De maand augustus is al over de helft en ook deze maand deel ik een nieuw recept voor Princes. Deze keer in het thema foodmemories. Nu ja memories, ze kunnen goed en slecht zijn. Zo had ik namelijk aan 1 soort vis, namelijk ansjovis, een slechte herinnering. Zo kreeg ik dus thuis altijd te horen dat het echt niet lekker was. Waardoor ik dit dus zelf ook nooit durfde bestellen op restaurant of klaar maken thuis. Daar moest nu dus dringend een goede herinnering aan vast gemaakt worden. Ik ging dus aan de slag met ansjovis. Ik maakte er deze lekkere romige pasta mee en het viel echt enorm in de smaak. Weg slechte herinnering, hallo nieuwe goede! Hebben jullie ooit ook al zo'n switch gemaakt?


Wat heb je nodig voor 2 personen?

-250 gram spaghetti

-1 ajuin

-400 gram tomatenstukjes uit blik

-1 blikje ansjovis van princes

-10 tal groene olijven

-12 tal kerstomaatjes

-handje basilicum

-125 gram mascarpone


Hoe maak je het?

Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af. Pel de ajuin en snijdt in 2. Snijdt er vervolgens halve ringen van. Stoof de ui enkele minuten met wat olie in een pot. Doe er de tomatenstukjes bij en laat vijf minuten koken. Giet de ansjovis af en hak fijn, doe bij in de saus. Halveer de kerstomaatjes en de olijven en voeg ook toe aan de saus. Laat nog enkele minuten stoven. Werk daarna de saus af met de fijngesneden basilicum en mascarpone. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Meng de saus onder de spaghetti en serveer met nog wat extra basilicum, smakelijk!


xoxo Shana

512 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page