top of page

Pasta Lady en de Vagebond


Een kleine maand geleden keek ik nog eens naar de film Lady en de Vagebond. Toen een paar dagen later Mutti me vroeg om iets te maken met hun producten moest ik niet lang nadenken wat het zou worden. Het werd natuurlijk de klassieke pasta met gehakballetjes. Een echte liefdespasta die je zeker en vast niet mag snijden maar lekker moet opslurpen!


Wat heb je nodig voor 3 tot 4 porties?

-500 gram spaghetti

-500 gram gemengd gehakt

-1 ei

-paneermeel

-1 ajuin

-1 rood pepertje

-1 fles Passata van Mutti (basilicum)

-1 blik Polpa, fijne tomatenpulp met knoflook van Mutti

-verse basilicum

-lookpoeder, spaghettikruiden, peper, zout en een beetje kristalsuiker


Hoe maak je het?

Doe het gehakt in een kom. Meng dit met een eitje en wat paneermeel. Ik begon met 40 gram maar wanneer ik voelde dat het gehakt nog te nat was voegde ik nog extra toe. Kneed tot een stevige bol die niet te veel plakt. Rol er vervolgens bolletjes van van ongeveer 3 cm diameter. Zet vervolgens een pot met gezouten water op en breng aan de kook. Snipper de ajuin en het rode pepertje fijn. Wanneer het water kookt voeg je de spaghetti toe, roer geregeld zodat hij niet gaat kleven. Giet af wanneer hij al dente is. Stoof de ajuin glazig in wat olie. Voeg vervolgens het rode pepertje toe. Overgiet met de fles en het blik van Mutti en warm rustig op. Kruid bij naar smaak. ik voegde een theelepel lookpoeder, theelepel spaghettikruiden, peper, zout en wat kristalsuiker toe om het zure van de tomaten te neutraliseren. Snipper wat basilicum fijn en roer ook door de saus. Bak de balletjes gedurende 10 minuten in een pan met boter. Meng de pasta met de saus en serveer met de balletjes. En dan nu slurpen maar zoals bij Lady en de Vagebond hé! Smakelijk!


xoxo Shana

161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page