top of page

Pasta Diabolique met scampi's


Pikant eten, ik ben er altijd al fan van geweest. Zeker bij pasta maken wij onze saus vaak een beetje spicy! Deze keer ging ik voor een pasta diabolique met als basis ui en tomaat. Met wat room en scampi's hadden we een perfect gerechtje. Hier werd thuis echt van gesmuld! Zijn jullie ook fan van een beetje spicy?


Wat heb je nodig voor 3-4 porties?

-500 gram spaghetti

-1 rode ui

-1 grote sjalot

-2 grote vleestomaten

-2 grote eetlepels tomatenpuree

-200 ml kookvocht

-250 ml kookroom

-1 bouillonblokje

-3 theelepels cayennepeper (of meer)

-30tal scampi's

-afwerking: peterselie


Hoe maak je het?

Begin met het koken van de pasta in gezouten water. Voor het afgieten schep je 200 ml kookvocht aan de kant. Giet de pasta af.

Pel de scampi's en ontdarm ze. Snijdt de sjalot in kleine stukjes. Verwijder de pitjes van de tomaten en snijdt in kleine bokjes. Stoof de ui en sjalot aan in wat olie. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Na 5 minuten verkruimel je het bouillonblokje in de pot, overgiet met het kookvocht en de room en kruid met de cayennepeper. Breng niet aan de kook maar warm stilletjes op. Kruid eventueel nog bij met peper zout of extra cayenne. Bak vervolgens de scampi's op hoog vuur heel kort aan beide kanten. Serveer alles samen met wat verse peterselie, smakelijk!


xoxo Shana

1.041 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page