top of page

Parelcouscous met scampi's


Couscous ken je vast al, maar de kans is groot dat parelcouscous nog niet (vaak) op jouw tafel stond. Parelcouscous is een prachtig ingrediënt voor pasta's, wokgerechten of ter vervanging van rijst. Maakten jullie het al wel eens? Hieronder vind je een recept met scampi's en courgette.

Wat heb je nodig? 🍤 -150 gram parelcouscous -14 scampi's -1 ajuin -2 teentjes look -half rood pepertje -1 courgette -sap van een halve citroen, bouillonblokje, lookpoeder Hoe maak je het? 🌶️ Kook de parelcouscous gaar in gezouten water en giet af. Pel de ajuin en look en snijdt fijn. Stoof aan in een beetje olie. Snijdt het pepertje fijn en voeg samen met het bouillonblokje toe. Verwijder de uiteinden van de courgette en de zaadlijsten, snijdt in blokjes. Doe de courgette bij in de wok en bak 5 minuten mee. Wanneer de courgette beetgaar is voeg je het sap van een halve citroen toe. Meng vervolgens de parelcouscous bij onder de groenten en proef. Ik voegde nog wat extra lookpoeder toe. Als laatste bak je de scampi's kort aan. Serveer eventueel met een sausje naar keuze. Hier is sweetchilisaus de all-time favorite! 😙

415 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page