top of page

Pannenkoeken met compote van nectarine


Ja hier thuis zijn we verzot van pannekoeken! Meestal maak ik dan ook hetzelfde recept maar ik varieer tussen verschillende toppings. Deze keer ging ik voor een compote van nectarine. Wat eten jullie het liefst bij jullie pannenkoek?


Wat heb je nodig?

-750 ml melk

-5 eieren

-430 gram bloem

-1 dikke nectarine

-scheutje water

-afwerking: yoghurt en amandelschilfers van @allnuts


Hoe maak je het?

Doe de bloem een een kom en maak een gaatje. Doe hier een voor een de eieren bij en begin rustig te kloppen zodat je zeker geen klonters krijgt. Voeg telkens meer eieren toe. Wanneer de eieren allemaal toegevoegd zijn mag je ook de melk een zachtjes bijdoen. Doe dit beetje bij beetje en klop tussendoor goed. Zo krijg je het beste deeg zonder klonters. Wanneer het deeg klaar is laat ik het altijd even rusten in de ijskast.

Neem nu een pan en smelt er wat boter in. Schenk er nu een portie beslag in. Let er op dat je geen te dikke pannenkoeken maakt.

Zoek zelf welke stand het beste is voor het bakken van de pannenkoeken ik gebruik zelf stand 7 van mijn inductievuur. Zodra de rand van de pannenkoek krokant is kan je hem omdraaien. Bak nog even tot de onderkant ook klaar is en haal uit de pan. Doe zo verder tot al het deeg op is.

Maak ondertussen de compote van de nectarine. Verwijder hiervoor de pit en snijdt de nectarine in stukjes. Doe dit samen met een scheutje water in een steelpannentje en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot je na een 10tal minuten een moes hebt. Plet eventueel de stukjes nog met een vork.

Werk nu je pannenkoek af met wat nectarinemoes, yoghurt en amandelschilfers. Smakelijk!


xoxo Shana

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page