top of page

Pancakes met banaan


Lekker dikke pancakes, het bleef altijd een uitdaging. Maar met dit recept kan je niet misgaan! Zeker op zondag mag het al eens meer zijn. Ik werkte de pancakes af met wat fruit, zonnebloempitten, melkchocolade en natuurlijk mocht de ahornsiroop niet ontbreken! Met wat ontbijten jullie vandaag?


Wat heb je nodig voor 6 pancakes/3 porties?

-1 banaan

-1 ei

-1 eetlepel arachideolie

-250 ml magere melk

-1 theelepel azijn

-170 gram bloem

-1 zakje vanillesuiker

-1 theelepel bakpoeder

-boter om te bakken

-afwerking: passievrucht, melkchocolade, zonnebloempitten en ahornsiroop


Hoe maak je het?

Prak de banaan met een vork. Klop er het ei, arachideolie, melk en de zijn bij tot een glad mengsel. Zeef de bloem, vanillesuiker en bakpoeder en roer voorzichtig onder elkaar. Dek de kom voor 5 minuten af onder plasticfolie zodat het bakpoeder zijn werk kan doen. Verwarm nu een klein pannetje op middelhoog vuur (ik bakte op stand 6 van de 9 standen van mijn inductievuur). Doe een klein beetje boter in de pan en schep een goeie portie deeg in de pan. Bak aan beide kanten licht bruin. Draai pas om wanneer je belletjes ziet aan de rand. Stapel op elkaar en werk af met passievrucht, zonnebloempitten, stukjes melkchocolade en ahornsiroop. Hmmmmm!


xoxo

Shana

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page