Overnight oats, een begrip dat me niet onbekend in de oren klinkt maar het is effectief iets wat ik nu voor de eerste keer uitprobeer. Waarom? Omdat ik zo'n grote fan ben van mij warm bakje havermoutpap. Een koude variant leek me dus ook niet zo lekker. Maar van dit recept krijg je zeker en vast geen spijt! Hebben jullie het al eens gemaakt?
Wat heb je nodig?
-35 gram havermout
-100 ml amandelmelk (ongezoet)
-20 gram rozijnen
-1 appel
-theelepel kaneel
-theelepel honing
-50 ml water
-yoghurt
Hoe maak je het?
Begin de avond voordien door de melk, havermout en rozijnen onder elkaar te mengen. Zet in de ijskast en laat een nachtje wellen.
Schil de appel en snijdt in blokjes. Doe samen met de kaneel, honing en het water in een steelpannetje en kook tot een compote. Dit duurt ongeveer 20 minuutjes op een laag vuur. Prak vervolgens de appels tot moes en zet in de ijskast tot de volgende ochtend.
De volgende ochtend kan je je kommetje afwerken. Doe de overnight oats in een 'jar', gevolgd door de moes, wat yoghurt en werk af met appelmoes en wat extra rozijnen. Draai het deksel op de pot en je hebt een lekker ontbijt voor onderweg of voor thuis!
Enjoy!
xoxo Shana
Comments