top of page

Ovenschotel met puree, prei, gehakt en kaassaus


Wanneer ik de weekplanning maak, ja dat doen wij altijd, is het vaak een hele brainstorm wat we gaan maken. Want hoe vaak ik ook 2 potjes kook, elke dag heb ik daar natuurlijk geen zin in. Dus ga ik altijd op zoek naar gerechten waar groentjes in verwerkt zitten. Zo bedacht ik deze ovenschotel. De prei wordt goed verdoezeld door alle andere ingrediënten en hier thuis werd er zeker niet geklaagd. Het mocht nog eens gemaakt worden dus dat is altijd leuk! Is het bij jullie soms ook een uitdaging om gerechten te maken die heel het gezin appreciëren?


Wat heb je nodig voor 2 personen?

-halve kilogram aardappelen

-beetje boter voor puree en 15 gram -boter voor de saus

-ei

-scheutje melk

-peper, zout, nootmuskaat

-2 stonkjes prei

-300 gram gehakt

-20 gram bloem

-375 ml melk

-150 gram emmentaler


Hoe maak je het?

Schil de aardappele en kook ze gaar in gezouten water. Snijdt het donkergroene van de prei, dat mag weg. Speol de prei goed en snijdt vervolgens in dikke ringen. Smelt wat boter in een pan en stoof de prei, krui met peper en zout. Wanneer de prei gaar is haal je het uit de pan. Bak nu het gehakt goudbruin in wat boter. Smelt ondertussen in een pot 15 gram boter, roer er de bloem door. Laat de roux even opdrogen tot het naar koekjes ruikt. Giet er de melk in en breng al roerend aan de kook. Laat wat dikker worden. Zet de saus van het vuur en roer er de helft van de kaas door, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm ondertussen de grill van je oven op de hoogste stand. Giet de aardappelen af en stamp ze met wat melk, boter, eierdooier, peper, zout en nootmuskaat. Schep vervolgens de puree in een ovenschaal en strijk glad.Doe nu de prei bovenop de puree en dan het gehakt. Als laatste giet je de kaassaus over het gehakt en werk je af met de rest van de kaas om een lekker korstje te krijgen. Zet onder de grill tot er een goudbruin korstje is, smakelijk!


xoxo Shana



188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page