Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, ovenschotels zijn altijd een goed idee! Je maakt ze klaar en op het moment zelf moet je enkel de oven zijn werk laten doen. Dat maakt dat je zelf nog veel andere dingen kan doen in de tussentijd en dat vind ik altijd handig! Deze keer koos ik voor een schotel met aardappelen, courgette en aubergine, Yum!
Wat heb je nodig?
-1 courgette
-1 aubergine
-2 aardappelen
-200 gram gemengd gehakt
-1 vleestomaat
-1 potje tomatenpuree
-boter, bloem, melk
-peper, zout, rozemarijn
Hoe maak je het?
Snijdt de courgette en aubergine in plakken van een halve centimeter. Schil de aardappelen en snijdt in dunne schijfjes. Begin met het maken van een bechamelsaus. Wanneer de bechamelsaus af is kruid je hem met peper, zout en voeg je 2 eetlepels tomatenpurre toe. Roer goed. Bak het gehakt rul. Neem een ovenschaal en doe 2 eetlepels saus op de bodem. Leg nu een laag aardappelschijfjes, courgette en aubergine. Overgiet met wat saus. en verdeel de helft van het gehakt erover. Herhaal tot de groenten en saus op zijn. Werk af met de rest van het gehakt en snijdt de tomaat in schijven, leg deze bovenop en bestrooi met rozemarijn. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Smakelijk!
xoxo Shana
Comments