top of page

Ontbijtcakejes met appel


Ontbijten met cake? Ja het kan! Er is niets zo leuk dan de dag te kunnen starten met een lekker gezond ontbijtcakeje. Deze keer ging ik hiervoor aan de slag met amandelmeel van Ranobo, een gezond alternatief voor tarwemeel. Met de stukjes appel en rozijnen heb je ook nog eens een lekkere verrassing binnenin. Ontbijten jullie ook graag met cake?


Wat heb je nodig voor 8 cakejes?

-50 gram havermout

-60 gram amandelmeel

-theelepel bakpoeder

-theelepel livin la vida choco van green gypsy of je kan dit vervagen door kaneel

-1 banaan

-2 eieren

-50 ml amandelmelk

-1 appel

-30 gram rozijnen


Hoe maak je het?

Doe het havermout in e foodprocessor en maal fijn tot havermeel. Doe in een kom en meng met het amandelmeel, bakpoeder en de kruiden.

Doe vervolgens de banaan en de eieren in de foodprocesser en mix tot een glad beslag.

Doe dit samen met de melk bij de droge ingrediënten.

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijdt in blokjes en voeg samen met de rozijnen bij de rest en verdeel over 8 cupcakevormpjes.

Zet de ontbijtcakejes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Smakelijk!


xoxo Shana

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page