Één van mijn favoriete gerechten is ongetwijfeld een snelle wok. Deze keer maakte ik er eentje met biefstuk en een sausje van sojasaus en andere lekkere smaakmakers.
Wat heb je nodig voor 2 tot 3 porties? -75 ML sojasaus -75 ML water -30 ML rijstazijn -1 eetlepel sesamolie -1 eetlepel donker bruine suiker -1 eetlepel honing -theelepel geraspte gember -teentje look -2 theelepels maizena -4 theelepels water -250 gram biefstuk -250 gram kastanjechampignons -1 rode paprika -200 gram wokgroenten met sojascheuten -2 lente uitjes -200 gram noodles Hoe maak je het? Doe de sojasaus, water, sesamolie, rijstazijn, donker bruine suiker, honing, gember, look in een steelpannetje en breng aan de kook. Meng in een tas de maizena met de 4 theelepels water en roer tot het een papje is. Wanneer de saus kookt voeg je dit toe en laat je het inkoken tot je een dikkere saus krijgt. Zet aan de kant. Snijd de champignons in schijfjes, de paprika in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Snijd de biefstuk in kleine blokjes. Verhit wat olie in de wok bak er de biefstuk in en kruid met peper, zout en cayennepeper. Haal uit de wok en roerbak nu de champignons, paprika en de wokgroenten. Kook ondertussen de noedels gaar in gezouten water en giet af. Wanneer de groenten beetgaar zijn voeg je de noedels, biefstuk en de saus toe. Meng alles onder elkaar en werk af met de lente-ui. Smakelijk! Xoxo Shana
Comments