top of page

Mango/passievrucht ontbijttaartje


Ben je net als ik gek op taart? Dan heb ik goed nieuws, dit taartje kan je namelijk perfect als ontbijt eten. Maar ook als dessert is hij uitermate geschikt. De bodem bestaat uit de lemon and almond cookies van biotoday. Daarbovenop hebben we een laag mangoyoghurt en als laatste een laagje passievrucht, YUM!


Wat heb je nodig?

-6 lemon and almond cookies van biotoday

-35 gram boter

-300 gram mango

-350 gram griekse yoghurt 2 procent vet

-5 eetlepels water

-5 gelatine blaadjes

BOVENSTE LAAG

-50 ml sinaasappelsap

-2 gelatineblaadjes

-5 passievruchten


Hoe maak je het?

Vermaal de koekjes tot kruimels. Smelt de boter en roer dit onder de koekjes. Ik gebruikte voor dit taartje een springvorm van 18 cm. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm en duw goed aan. Zet even in de ijskast terwijl je de yoghurt maakt.

Mix de mango met de griekse yoghurt tot er geen stukjes meer zijn. Week de 5 gelatine blaadjes in koud water. Verwarm ondertussen de 5 eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en roer door het water. Laat even afkoelen. Meng vervolgens onder de mangoyoghurt. Giet de yoghurt nu in de springvorm en laat een paar uur opstijven.

Voor de bovenste laag verwarm je 50ml sinaasappelsap. Laat ook nu de gelatine weken in koud water, knijp uit en roer los in het sinaasappelsap. Laat een beetje afkoelen. Snijdt de passievruchten door en haal met een lepeltje het vruchtvlees eruit en roer onder het sinaasappelsap. Giet dit bovenop de taart en zet in de ijskast en laat nog een aantal uur of een nacht opstijven. Enjoy!


xoxo Shana

454 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page