top of page

Lenterolletjes met garnalen en cashewdip


Lenterolletjes of springrolls is een van mijn favoriete maaltijden als ik voor iets licht en fris wil gaan. Ze zijn makkelijk te maken en je kan er oneindig mee variëren. Deze keer koos ik voor een variant met gekookte garnalen. Ideaal want je hebt weinig afwas! Vinden jullie het ook zo lekker?


Wat heb je nodig voor 1 portie?

-4 rijstvellen

-80 gram noedels

-rucola

-lente-ui

-avocado

-gekookte garnalen

SAUS

-50 gram cashewnoten

-100 gram griekse yoghurt

-halve eetlepel olijfolie

-1 teentje look

-theelepel citroensap

-theelepel sojasaus


Hoe maak je het?

Kook de noedels gaar in gezouten water en giet af. Laat afkoelen of spoel af met koud water om dit proces te versnellen. Snijdt de avocado in plakjes en haal met een lepel uit de schil. Snijdt de lente-ui. Doe wat koud water in een kom en week de rijstvellen 1 voor 1. Zorg dat ze niet te zacht worden zodat je ze nog goed kan rollen. Haal uit het water en leg op een plank of bord. Beleg met rucola, lente-ui, avocado, noedels en gekookte garnalen. Rol nu dicht. Herhaal voor de volgende vellen. Maak het sausje door alle ingrediënten kort te blenden, smakelijk!


xoxo Shana

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page