top of page

Lasagne met spinazie

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Vers gemaakte lasagne is toch zoveel lekkerder dan degene die je in de winkel koopt. Deze keer maakte ik een variant met extra spinazie. De bolognesesaus had ik nog in de diepvriezer waardoor deze kom super snel klaar was! Maken jullie wel eens zelf lasagne?


Wat heb je nodig voor 3-4 porties?

-6 lagen lasagnebladen

-bolognaisesaus (750 gram)

-400 gram spinazie

-boter, melk, bloem

-peper, zout, nootmuskaat

-gemalen mozzarella en emmentalkaas


Hoe maak je het?

Voor deze lasagne gebruikte ik verse bolognesesaus die ik ingevroren had zo kon ik een hele stap overslaan. Laat de saus ontdooien en warm op.

Stoof de spinazie in een grote pot op 5 minuten gaar.

Smelt wat boter in een steelpannetje, ongeveer een eetlepel. Maak nu de roux door er bloem bij te doen, roer met een garde. Laat eventjes drogen tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg vervolgens de melk beetje per beetje toe en roer goed zodat je geen klontertjes krijgt. Wanneer de bechamelsaus de gewenste dikte heeft kruid je af met peper, zout en nootmuskaat.

Nu kan je je kom gaan vullen. Hieronder zie je de lagen die ik maakte.

-bolognaisesaus

-lasagnebladen

-bolognesesaus

-lasagnebladen

-helft van de spinazie en een beetje bolognese

-lasagnebladen

-helft van de bechamelsaus en een handje gemalen emmentalkaas

-lasagnebladen

-bolognaisesaus

-lasagnebladen

-spinazie en een beetje bolognese

-lasagnebladen

-bechamelsaus

Zet de schotel nu 30 minuten in een voorverwarmde ovenvan 180 graden. Na 15 minuten strooi je er gemalen mozzarella op en laat nog 15 minuten bruin worden. Smakelijk!


Xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page