top of page

Lasagne


Een verse lasagne is puur comfort food. Binnen een uur tijd zet je deze lekkere schotel op tafel. Je kan deze snelle lasagne ook op voorhand maken, zodat je bij gebrek aan tijd hem enkel nog in de oven moet schuiven. Maar deze keer zorgde ik dat ik al een verse portie bolognesesaus klaar had zodat ik nog minder werk had. Receptje hieronder 👇 Wat heb je nodig? -6 lagen lasagnebladen -bolognesesaus (ongeveer 750 gram) -boter -bloem, peper, zout, nootmuskaat -melk -mozzarella en emmentalkaas Hoe maak je het?🍅 Voor deze lasagne nam ik verse bolognesesaus die ik ingevroren had. Super makkelijk als je snel wil eten. Laat de saus ontdooien en warm op in de microgolfoven. Smelt wat boter in een steelpannetje (grote eetlepel) maak nu een roux. Schep dus de bloem bij de boter en roer met een garde. Laat eventjes drogen tot je een koekjesgeur ruikt.voeg vervolgens de melk beetje per beetje toe en roer goed met de garde zodat er geen klontertjes ontstaan. Voeg in totaal wel zeker een halve liter melk toe. Eens de bechamelsaus dik genoeg is kruid je af met peper, zout en nootmuskaat. Zet het vuur af. Nu kan je de lasagne maken. Doe wat bolognesesaus op de bodem van een ovenschaal. Beleg met een eerste laag lasagnebladen, de bladen mogen niet overlappen. Bedek met bolognesesaus, een tweede laag bladeren, doe hierop nog eens saus en bladeren. Vervolgens doe je de helft van de bechamelsaus op de lasagnebladen, en leg je weer 2 lagen bladeren met bolognesesaus. Als laatste werk je af met de rest van de bechamelsaus. Bestrooi de schotel nu met wat mozzarella en emmentalkaas. Zet voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Heerlijk met een stukje lookbrood op een witte boterham.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page