top of page

Kersencrumble

Ben je net als ik dol op kersen? Dan heb ik goed nieuws want de kersen van Hoogstraten zijn nu weer volop te koop! Ik maakte er alvast deze lekkere crumble mee. Lekker als ontbijt met yoghurt of als dessert met een bolletje ijs!



Wat heb je nodig voor 2-4 personen?

-300 gram kersen

-30 gram suiker

-50 gram havermout

-50 gram speltbloem

-50 gram ongezouten roomboter


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de kersen. Verwijder de steeltjes en de pit en snijd in 2. Doe de kersen in een ovenschaal. Doe de havermout, speltbloem, suiker en blokjes koude roomboter in een kom. Kneed de boter met je vingers door de andere ingrediënten. Zorg ervoor dat het een korrelige mengeling blijft.

Verdeel de crumble over de kersen en plaats de schaal 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Serveer met wat yoghurt voor een heerlijk ontbijt of met een bolletje ijs als dessert.


Xoxo Shana

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page