Kaastaart met bosbessen
- Shana Vanhoof
- 31 okt 2019
- 1 minuten om te lezen

Een tijdje geleden won ik dankzij @just.leanne en @healthypeople.official verschillende bokalen met fruitcompote. Daar maakte ik deze lekkere kaastaart mee. Zoet maar lekker fris voor de zomer. Wat heb je nodig? -600 gram Griekse yoghurt -busje room(200ml) -200 gram spritzkoeken -4 eetlepels ahornsiroop -zakje vanillesuiker -250 gram bosbessen -6 gelatine blaadjes (3 extra voor de toplaag) -bokaal bosbessen compote van @healthypeople.official Hoe maak je het? 🍰 Week de eerste zes blaadjes gelatine in koud water. Vermaak de spritzkoeken in de keukenmachine. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Verdeel hier de vermalen koeken over en duw aan met de achterkant van een lepel. Zet in de ijskast. Klop de room met het zakje vanillesuiker stijf. Meng er vervolgens de Griekse yoghurt, bosbessen en ahornsiroop onder. Verwarm een scheutje water in een steelpannetje, knijp de gelatine uit en voeg bij het hete water, roer goed zodat het weg smelt. Meng dit onder het yoghurt mengsel. Giet het mengsel op de koekjesbodem en zet in de ijskast. Een paar uur later als de taart al wat stijf is maak je de toplaag. Week 3 gelatineblaadjes in koud water. Warm de bosbessencompote op in een steelpannetje, knijp de gelatine uit en doe bij onder de compote. Roer goed. Laat even afkoelen en giet vervolgens bij in de springvorm. Zet in de ijskast tot de volgende dag. Enjoy ♥️
Kommentare