top of page

Havermout met pruimencompote


Havermout het is voor veel mensen een echt winters ontbijtje. Voor mij is het iets wat altijd kan. Maar in de zomer voeg ik er vaak koud fruit aan toe. Zo is de havermout direct eet klaar en dus minder heet. En in deze tijd van het jaar is er zoveel keuze aan fruit dat ik dit gewoon een top ontbijtje vind. Zijn jullie ook team havermout?


Wat heb je nodig voor 1 portie?

-40 gram havermout

-200 ml melk

-1 banaan

-4 aardbeien

-2 pruimen


Hoe maak je het?

Ik koos om de pruimencompote de dag ervoor al klaar te maken omdat ik hem koud wou serveren. Voor de compote stoof je 2 pruimen met wat water gaar tot je een moes hebt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat de compote afkoelen.

Doe de havermout, melk en een halve geplette banaan in een steelpannetje. Breng aan de kook. Laat koken tot het de gewenste dikte heeft.

Doe de havermout in een kom en werk af met de pruimencompote, banaan en aardbeien. YUM!


xoxo Shana

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page