Bij deze deel ik nog een laatste hapje/voorgerecht. Een hartige tompouce gevuld met guacamole, zure room en gerookte zalm. Mega lekker en echt niet moeilijk! Ga jij het proberen?
Wat heb je nodig voor 4 personen? -1 rol bladerdeeg -1 eigeel -eetlepel maanzaadjes -1 avocado -1 eetlepel mayonaise -limoensap -peper, zout, lookpoeder -potje zure room -100 gram gerookte zalm Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg open en snijd er 8 rechthoeken uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer in met losgeklopt eigeel en bestrooi er 4 met maanzaad. Zet in de oven en bak in 10-12 minuten krokant en goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen. Doe het vruchtvlees van de avocado in een maatbeker samen met de mayonaise, wat limoensap en de kruiden. Mix tot een dikke saus. Meng de zure room met peper, zout en wat limoensap en roer goed. Snijd de zalm in reepjes. Neem een stukje bladerdeeg (zonder maanzaadjes) verdeel er wat avocado over en zure room. Beleg met gerookte zalm en dek af met een rechthoek bladerdeeg met maanzaadjes. Enjoy! Xoxo Shana
Comments