top of page

Griesmeel pannenkoekjes


Al maanden stond er hier boven in mijn kast een potje amandelgriesmeel. Lang dacht ik na wat ik hier mee zou maken. Bij het idee aan griesmeelpudding walgde ik al, dit had ik een paar jaar geleden eens geproefd en dat was echt mijn ding niet. Toen ontdekte ik dat je er makkelijk pannenkoekjes mee kon bakken dus ik begon te experimenteren en we kregen dit. Ik werkte de pannenkoekjes af met agavesiroop, bosbessen en natuurlijk wat crunchy granola van Naturally Granola. Deze keer ging ik voor de smaak Chocolaas.


Wat heb je nodig voor 6 tot 8 middelgrote pannenkoekjes?

-125 gram amandelgriesmeel

-75 gram bloem

-1 zakje bakpoeder

-1 zakje vanillesuiker

-2 eetlepels kristalsuiker

-halve eetlepel droge gist

-300 ml lauwwarm water

-afwerking: agavesiroop, bosbessen en chocolaas granola van Naturally Granola


Hoe maak je het?

Zeef het griesmeel, de bloem en het bakpoeder in een kom en roer onder elkaar. Voeg er vervolgens de suiker, vanillesuiker en gist aan toe en roer onder elkaar. Roer er dan met een garde het lauwwarme water door en meng goed zodat er geen klonters ontstaan. Dek de kom af met een propere theedoek en laat een uur rusten.

Verwarm wat boter in een pan en voeg wat deeg toe. Bak op een middelhoog vuur. In het deeg zullen, dankzij de gist, gaatjes ontstaan. Dit zorgt dat ook de bovenkant van het deeg gaar wordt. Je moet de pannenkoek dus niet omdraaien. Haal de pannenkoek uit de pan wanneer hij helemaal droog is. Herhaal tot je deeg op is. Serveer met agavesiroop, bosbessen en granola voor een crunchy bite.


xoxo Shana

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page