top of page

Goulash


Goulash, het is jaren geleden dat ik dit nog eens gegeten had. Deze keer dook ik zelf in de keuken en ik moet zeggen het werd een lekker stoofpotje. Heb je nu nog geen hoofdgerecht voor met kerst? Dan is deze goulash altijd een top idee, je kan het namelijk de dag voordien al klaar maken! Dat scheelt weer veel tijd op de dag zelf. En met pommes duchesse is dit gerechtje direct feestelijk! Hebben jullie al wel eens goulash gemaakt?


Wat heb je nodig?

-800 gram runderstoofvlees

-3 ajuinen

-3 teentjes look

-2 rode paprika's

-3 grote vleestomaten

-boter

-paprikapoeder, chilipoeder

-tomatenpuree

-250 ml rode wijn

-1l rundsbouillon (2 bouillonblokjes)

-2 laurierblaadjes, 3 pimentbolletjes, 1 takje verse rozemarijn(gehakt), 1 theelepel tijm, peterselie, peper en zout


Hoe maak je het?

Pel de ajuin en de look. Snipper de ajuin grof, hak de look fijn. Spoel en halveer de paprika's, verwijder de zaadjes, snij in niet al te kleine stukken. Overgiet de tomaten met koken water, spoel daarna met koud water. Zo kan je ze makkelijk pellen. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.

Verhit een beetje boter in een gietijzeren braadpan, bak het vlees stevig aan. Bestrooi met een theelepel paprika en een theelepel chilipoeder. Roerbak een minuutje. Schep het vlees op een bord.

Doede sjalot, look en paprika in de pan en stoof even aan. Voeg daarna de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Giet er na een paar minuutjes de rode wijn en de bouillon bij.

Schep het vlees weer bij in de pan en roer alles goed om. Voeg de laurier, pimentbolletjes, rozemarijn en tijm toe. Stoof de goulash afgedekt op een zacht vuur voor minstens 1.5 uur. Proef en breng eventueel verder op smaak. Blijft de goulash te dun? Dik hem dan door een eetlepel paneermeel toe te voegen. Werk af met wat verse peterselie. Smakelijk!


xoxo Shana

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page