top of page

Gezonde vijgenconfituur met chiazaad


Afgelopen week maakte ik vijgenchiaconfituur. Ik had een hele kist met vijgen gekocht op de markt en het werd tijd dat ik ze allemaal eens op gebruikte. Deze confituur is gemaakt zonder geleisuiker waardoor het veel gezonder is. Een extra dikke laag smeren is dus zeker toegestaan! Het chiazaad maakt deze gelei lekker dik. Hebben jullie al eens chiaconfituur gemaakt?


Wat heb je nodig?

-6 vijgen

-scheutje water

-1 eetlepel honing

-2 eetlepels chiazaad


Hoe maak je het?

Verwijder het harde steeltje van de vijgen en snijdt in kleine blokjes(inclusief de schil!). Doe samen met een scheutje water in een steelpannetje en breng aan de kook.

Kook voor een tiental minuten, tot de vijgen zacht zijn.

Zet het vuur af en mix de vijgen tot moes.

Voeg nu de honing en het chiazaad toe en roer goed.

Zet in de ijskast en laat het chiazaad zijn werk doen.

Als het goed is heb je nu een lekker dikke confituur.


Tip: ik smeerde het op rijstwafels en werkte af met geitenkaas

490 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page