Gezonde kwarktaart! Ja je leest het goed, gezond. š Deze taart heeft een bodem van havermout, amandelmeel en pindakaas. En de vulling is gemaakt met de 2% griekse yoghurt en 1 banaan. Helemaal verantwoord dus om hem als ontbijt te eten. En wie wil dat nu niet? Met wat ontbijten jullie vandaag? š Wat heb je nodig? š BODEM -150 gram havermout -75 gram amandelmeel -2 eetlepels pindakaas -1 eetlepel kokosolie VULLING -1kg Griekse yoghurt 2% -2 bananen -8 blaadjes gelatine -eventueel ahornsiroop naar smaak, ik voegde 3 eetlepels toe -pure chocolade als afwerking Doe de alle ingrediĆ«nten voor de bodem in de foodprocessor en meng tot het een plakkerig deeg wordt. Bekleed een springvorm met bakpapier en duw het mengsel erin, duw goed aan met een lepel Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Week de gelatineblaadjes in koud water. Mix de banaan, de yoghurt en de ahornsiroop tot er geen stukjes meer zijn. Verwarm een bodempje water in een steelpannetje los daar vervolgens de (uitgeknepen) gelatineblaadjes in op. Doe nu een deel van de yoghurt bij in het steelpannetje zodat het mengsel afkoelt. Vervolgens kan ja alles samen doen, meng goed. Snijdt een halve banaan in plakjes en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm. Giet er nu het yoghurtmengsel over. Zet in de ijskast. De volgende dag kan je afwerken met wat pure chocolade en nog wat banaan. Enjoy š
top of page
bottom of page
Hallo! Deze ga ik graag maken, maar hoe groot moet de springvorm zijn?