top of page

Gezonde kwarktaart met banaan en pindakaas


Gezonde kwarktaart! Ja je leest het goed, gezond. 🎉 Deze taart heeft een bodem van havermout, amandelmeel en pindakaas. En de vulling is gemaakt met de 2% griekse yoghurt en 1 banaan. Helemaal verantwoord dus om hem als ontbijt te eten. En wie wil dat nu niet? Met wat ontbijten jullie vandaag? 😘 Wat heb je nodig? 🍌 BODEM -150 gram havermout -75 gram amandelmeel -2 eetlepels pindakaas -1 eetlepel kokosolie VULLING -1kg Griekse yoghurt 2% -2 bananen -8 blaadjes gelatine -eventueel ahornsiroop naar smaak, ik voegde 3 eetlepels toe -pure chocolade als afwerking Doe de alle ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor en meng tot het een plakkerig deeg wordt. Bekleed een springvorm met bakpapier en duw het mengsel erin, duw goed aan met een lepel Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Week de gelatineblaadjes in koud water. Mix de banaan, de yoghurt en de ahornsiroop tot er geen stukjes meer zijn. Verwarm een bodempje water in een steelpannetje los daar vervolgens de (uitgeknepen) gelatineblaadjes in op. Doe nu een deel van de yoghurt bij in het steelpannetje zodat het mengsel afkoelt. Vervolgens kan ja alles samen doen, meng goed. Snijdt een halve banaan in plakjes en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm. Giet er nu het yoghurtmengsel over. Zet in de ijskast. De volgende dag kan je afwerken met wat pure chocolade en nog wat banaan. Enjoy 😘

12 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Hallo! Deze ga ik graag maken, maar hoe groot moet de springvorm zijn?

Like
Shana Vanhoof
Shana Vanhoof
Mar 01, 2022
Replying to

Ooh wat fijn! Ik gebruikte voor deze een vorm met diameter 24 CM. Veel succes!

Like
bottom of page