top of page

Gepofte zoete aardappel met spek

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Gepofte zoete aardappel ๐Ÿ˜ verandering van spijs doet eten zeggen ze wel eens. En ja hoor dat kan ik alleen maar beamen. Na lange tijd maakte ik nog eens een zoete aardappel in de schil. Er bleef geen hapje meer over. Het recept van dit lekkere gerechtje vind je hieronder. ๐Ÿ‘‡ Wat heb je nodig?๐Ÿ… -1 zoete aardappel (formaat naar keuze) -100 gram spekblokjes -rucola -kerstomaatjes -lenteui -zure room

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappel en prik rondom met een vork gaatjes in de schil. Wrijf in met wat olie. Leg een half uurtje in de oven. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijdt de aardappel doormidden. Wanneer hij nog te hard is zet je hem nog even in de oven. Smeer eventueel de binnenkant ook wat in met olie. Na een totaal van 45 minuten zou de aardappel zeker zacht moeten zijn. Dit hangt natuurlijk wat af van het formaat. Haal de aardappel uit de oven en leg op een bedje rucola. Bestrooi met de spekjes, wat fijngesneden lente-ui en kerstomaatjes. Werk af met een toefje zure room. Yummy ๐Ÿคค

Commenti


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page