top of page

Fishsticks van roodbaarsfilet met zelfgemaakte tartaar

Bijgewerkt op: 6 feb. 2021



Een lekker zelfgemaakte visstick met tartaar, koude schotel en puree, een top maaltijd als je het mij vraagt. Zelf gebruikte ik een stukje roodbaarsfilet voor het maken van de fishsticks.


Wat heb je nodig voor 2 personen?

-200 gram roodbaarsfilet

-75 ML koud water

-50 gram tempurabloem (golden turtle brand)

-zonnebloemolie

-2 hardgekookte eitjes

-110 gr mayo -1 sjalot -bieslook -peterselie -30 gram augurk -20 gram zilveruitjes -peper en zout


Hoe maak je het?

Pel de hard gekookte eitjes en snijd in kleine stukjes. Snijd de augurk en zilveruitjes ook heel klein. Snipper de sjalot fijn. Snipper de bieslook en peterselie fijn. Doe alles samen met de mayonaise in een kom en meng goed. Kruid bij met peper en zout.

Meng de tempurabloem met het koude water en roer tot er geen klontertjes meer zijn. Dompel de vis onder in het mengsel en bak in een pan met zonnebloemolie. Bak langs beide kanten goudbruin. Je kan eventueel de vis nog een tweede keer onderdompelen in de tempura en nogmaals bakken. Serveer met de tartaar. Wil je een complete maaltijd? Serveer met verse puree en koude schotel.


xoxo Shana


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page